Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládémártás

2009.02.04

*  CSOKOLÁDÉMÁRTÁS   *

- fél óra alatt elkészíthető –

 

Hozzávalók:  15 dkg kristálycukor,  1 dkg liszt,  3 dl tej,   10 dkg étcsokoládé,  negyed rúd vanília.

A tojássárgáját a cukorral és a liszttel kikeverem. Hozzáadom a tej egy részét és az olvasztott csokoládét.

Az így kikevert masszához hozzáadom a tej másik részét, amiben felfőztem a vaníliarudat.

A mártást forró víz fölött habosítom.

 

1. Válaszolj a következő kérdésekre!

 

Mi maradt ki a hozzávalók közül a felsorolásból?

__________________________________________________

Mennyi idő alatt készíthető el a csokoládémártás?

__________________________________________________

Elegendő-e fél liter tej a mártás elkészítéséhez?

__________________________________________________

Szükségem van-e a tojások fehérjére?

__________________________________________________

 

2. Csak az igaz állítások előtti kört színezd ki!

a) A csokoládét egészben adom hozzá a liszthez.

b)  A vaníliarudat a lisztbe reszelem.

c) A tejet több részletben öntöm a mártáshoz.

d) A vaníliarudat a tejben főzöm fel.

e) A mártáshoz tejszínre is szükség van.