Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babapiskóta

2008.12.16

Babapiskóta tészta alaprecept

Hozzávalók:

4 tojássárgája (közepes méretű)

10 dkg porcukor

12 dkg liszt

4 tojásfehérje (közepes méretű)

2 dkg (1 csapott evőkanál) cukor

4 dkg (2 púpozott evőkanál) porcukor

 

Elkészítés:

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, és habverővel keverjük habosra. A sárgákhoz keverjük hozzá az elegyített lisztet és keményítőt. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük, hogy a piskóták minél magasabbak legyenek, és óvatosan adjuk a masszához.

 

A tésztát nyomózsákba töltjük, és babapiskótákat formálunk a kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk meg a piskótákat porcukorral, majd miután ezt beszívta, szórjuk meg még egyszer.

 

 

 

Alsó- és felsősütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

 

Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

 

Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)

 

Sütési idő: kb. 10-15 perc