Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós - kakaós kalács

2010.04.03

Diós - kakaós kalács

Hozzávalók:

50 dkg VitaMill Univerzális liszt
2,8 dl langyos tej

6 dkg ráma megolvasztva
6 dkg cukor
1 kávés kanál só

2 dkg friss élesztő
1 vaníliás cukor,

1 citrom reszelt héja
1 tojás sárgája

2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
Töltelékhez:
- kb. 15 dkg darált dió
- 1 marék mazsola
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A töltelékhez valókat gázon egy kicsit összemelegíteni 2 evőkanál tejjel.

 

Amikor a tésztát megkelesztette a gép, lisztezett nyújtólapon 2 db-ra vágtam. Utána ezeket a tésztadarabkákat kisodortam. Az egyikre rákentem az előmelegített diós tölteléket, és hosszú rúd formára feltekertem. A másikat pedig a 2 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál tejjel összedagasztottam kézzel, és rúd formára tekertem. Ezután a 2 rudat a lenti formába összefontam, és 25 cm-es átmérőjű szilikonos tortaformába tettem, aminek az aljára sütőpapírt raktam. Hagytam még kelni 20 percig, majd megkentem tojás sárgája és tej keverékével. Hideg sütőbe tettem, légkeveréssel 170 fokra téve szép pirosra megsütöttem 35 perc alatt. A sütés vége előtt 5 perccel leöntöttem 1 dl langyos vaníliás tejjel.

Kép Kép