Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvéti kalács

2010.04.03

Hozzávalók: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 dl feketekávé, 1 dl tej.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Lassanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kávét, a tejet és az olvasztott margarint. További 5 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. Az alaptésztát ezután megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A kivajazott formába töltjük a világos tésztát, majd tetejére a kakaós tésztát. Egy vékony fakanál nyelét bekenjük olajjal és lazán megforgatjuk vele a tésztát, hogy a két szín összekeveredjen. Meleg, de nem forró sütőben megsütjük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal

 Kép