Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ricottás pite

2010.04.03

Kép Húsvéti ricottás pite

 

Hozzávalók: 3/4 bögre porcukor + a díszítéshez, 3 nagy tojás, 2 tk vaníliaaroma, 1 ek reszelt citromhéj, 450 g ricotta (vagy esetleg túró), 1/2 bögre főtt rizs, 1/3 bögre pirított fenyőmag, vagy mandula darabokban, 500 g (2 db) szögletes bolti leveles tészta, 80 g olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vajazzunk ki egy nagy piteformát.

2. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit a rizs és a fenyőmag kivételével, tegyük félre.

3. Helyezzük az egyik tésztalapot a formába, majd kenjük meg az olvasztott vajjal. A sarkait hagyjuk lelógni.

4. Tegyük a második tésztalapot is a formába, de az elsőre merőlegesen, hogy a szélekből 8 ágú csillag formálódjon.

5. Keverjük bele a töltelék masszába a rizst és a fenyőmagot, majd öntsük a masszát a tésztába.

6. Hajtsuk be a lelógó sarkokat, hogy középen találkozzanak, végül kenjük meg a tetejét vajjal.

7. Tegyük a sütőbe és süssük kb 40 percig, míg megszilárdul a belseje. Porcukorral megszórva tálaljuk.